Ideasta aalloille

26.9.2014

Kuinka vene syntyy? Osa 1. Design

 

Flipper600SC_merellä_laaja

 

Kesäinen merenpinta kimmeltää auringossa ja tuuli tuivertaa hiuksissa veneen halkoessa vedenpintaa. Veneily tuottaa positiivisia tuntemuksia, rakentaa upeita muistoja sekä antaa vapaudentunteen, jollaista on vaikea kokea mitenkään muuten. Veneilyssä keskipisteessä on veneenkäyttäjä tuntemuksineen, joihin vaikuttaa luonto sekä itse vene. Tästä syystä veneenvalmistamisessa on tiedettävä tarkkaan niin luonnon asettamat kuin myös käyttäjien vaatimukset.

Bellalla veneitä valmistetaan kolmen eri tuotemerkin eli brändin alla. Näitä ovat Bella, Flipper ja Aquador -veneet, joille kaikille on yhteistä valmistusmateriaalina käytetty lasikuitukomposiitti. Venemalleja tuotemerkkien sisällä on paljon ja kokovaihtoehtoja löytyy aina 5-10 metrisiin aluksiin. Bella veneiden isä ja toimitusjohtaja Raimo Sonninen sanookin veneidensä olevan ”ihmisiä varten suunniteltuja ja ihmisen kokoisia laitteita”.

Veneiden suunnittelu ja synnyttäminen on pitkä prosessi, johon vaikuttaa monet erilaiset asiat, kuten markkinatieto, teknologia, taide ja erityisesti tunne.

– Valmistajana on tiedettävä omat rajoitteet ja ymmärrettävä, mitä ratkaisuja voidaan järkevästi toteuttaa. Silti uuden tuotteen on pystyttävä yllättämään käyttäjä positiivisesti ratkaisuillaan, ominaisuuksillaan ja muotoilullaan, Sonninen tiivistää.

Kaikki Bellan eri tuotemerkkien veneet suunnitellaan yhteisiä pelisääntöjä noudattaen ja parhaaseen lopputulokseen pyrkien. Laatuun panostetaan ja se näkyy niin materiaalivalinnoissa, designissa kuin viimeistelyssäkin. Bellalla veneiden suunnittelusta ja designista vastaa norjalainen venesuunnittelija Espen Thorup, jonka tavoitteena on luoda paras mahdollinen käyttäjäkokemus yhdistettynä innovatiiviseen ja kauniiseen designiin.