Intohimona veneily

Lämmin heinäkuinen alkuilta, tyyni meri. Astut veneeseen, moottori käynnistyy ja lähdet kohti illan seikkailuja. Katsot maisemia, aistit meren tuoksun, aallot kimaltelevat pian horisontin taakse laskevan auringon valossa. Siinä hetkessä kaikki on mahdollista, eikä huolet paina. Tuntuu siltä kuin aika olisi pysähtynyt. Näistä tunnelmista ja intohimosta merta kohtaan Bella-Veneet hengittävät.

Bellan tarina sai alkunsa vuonna 1960 siitä, kun 12-vuotias poika halusi vesille. Pojan äiti antoi rahaa 12 markkaa, jolla poika osti vaneria ja rimoja kanootin valmistusta varten. Se valmistui kesäksi 1960 ja pojan kiinnostus veteen vain kasvoi kasvamistaan. Tämä poika tunnetaan nimellä Raimo Sonninen.

Loviisalainen veneenvalmistaja Carl Olof Wiik tilasi Sonniselta 1960-luvun lopulla yhden E-luokan kilpakatamaraanin. Maksuksi työstä Sonninen sai Finnspeed 430 T -veneen muotit ja perusraaka-aineet. Näistä Sonninen rakensi itselleen tuulilasiveneen vesihiihtoa ja muuta huviajelua varten. Tämän 430 T -lasikuituveneen valmistus alkoi syksyllä 1970 ja veneelle annettiin silloisen tyttöystävän ideoima nimi Bella 430 T. Bella-Veneet oli perustettu.

Ensimmäiset 23 venettä myytiin Iisalmeen ja Kuopioon. Veneen numero 24 Sonninen sai pitää itsellään, ja ehti jopa ajelemaan sillä yli viikon ajan, kunnes opiskelut Kuopion ”Tekussa” alkoivat.

Tästä alkoi Ramin taival veneenrakentajana. Monia vaiheita ja tapahtumia on tämän jälkeen mahtunut matkalle ja tällä hetkellä Bella-Veneet onkin Suomen suurin venevalmistaja kolmen eri venemalliston (Bella, Flipper ja Aquador) voimin.

Eikä intohimo ole kadonnut mihinkään. Meille edelleen tärkeintä on matka, oli se tyyni tai tyrskyinen.

Bella-Veneet Oy

Väliköntie 10
70700 Kuopio

Puh. +358 17 288 3800
Fax. +358 17 281 1650