Sommarlyx på sjön.

Day Cruiser

För oss är inte målet det viktigaste utan färden. Därför utvecklade vi en avancerad skrovkonstruktion som ger komfortablare körning och skön färde oavsett förhållandena. Samtidigt gav vi modellerna den största och mest praktiska sittbrunnen i klassen där alla kan röra sig problemfritt. Du behöver bara koncentrera dig på njutningen.

Enkelt är vackert.Och praktiskt.

Flipper-båtarnas skandinaviska design särskiljer sig på ett övergripande sätt och tränger under ytan. Det graciösa skrovet, förens nedåtböjda design och de finslipade detaljerna fullbordar det som är väsentligt. I en båt designad på nytt sätt och gjord för njutbara färder på sjön. En omsorgsfull finish samt hållbar och väl utprovad tillvalsutrustning garanterar oförglömliga stunder ensam eller i sällskap.

Smartare utrymme.

Flipper-båtarna representerar en helt ny syn på däcksutrymmenas funktionalitet. Vi undersöker hur olika människor använder båten och vad som gör båtfärden lätt och njutbar för alla ända från bryggan. Vi har inte endast gjort båten rymligare, utan vi koncentrerade oss också på att alla ska kunna röra sig bekvämt och på praktisk användbarhet. I Flipper-båtarna fungerar detaljerna, allt finns inom räckhåll och lättillgängligt.

Fokusera på njutning.

Skrovkonstruktion i Flipper är helt i en klass för sig. En ny typ av balkar som fixeras i skrovet med vakuum och en V-botten som ändras stegvis ger komfort och prestanda. Flipper-båtarnas köregenskaper är utmärkta i alla hastigheter. De är skapade för noggrann och trygg körning. Det nya skrovets design ger möjligheter till marknadens bredaste effektskala.

Mycket kraft,
lågt ljud.

Flipper är en tyst konstruktion. Så tyst att du kan samtala med de andra eller njuta av ljuden i naturen under acceleration och gång. Skrovformen har utvecklats för att lyfta båten jämnt i planing på vågorna och då kräver körning i sjögång mindre effekt. Körningen blir mer ekonomisk och ekologisk.

Ljus och rymd.

Myös Flipperin kajuutassa on nyt entistä viihtyisämmät ja avarammat oleskelutilat, jotka muuttuvat näppärästi parimetriseksi vuoteeksi. Päivänvaloa tulvii sisään etukannessa ja rungossa olevista poikkeuksellisen isoista ikkunoista. Sisätiloissa on iso peili ja vaatekaappi, sekä lisävarusteena ulos vedettävä wc. DC-sarja on täydellinen tunnelmallisille viikonloppuretkille, kun haluat rauhallisen irtioton arjesta.

Detaljer,
som bara fungerar.

Flipper-båtarna innehåller många smart konstruerade detaljer som ger båtlivet en ny dimension av enkelhet. Kapellet i två delar viks in i aktersoffan vilket ger mer utrymme i sittbrunnen och underlättar passagen till badbryggan. Kapellet kan öppnas bakifrån och på sidorna och då blir sittbrunnen en trevlig terrass i regnväder. Fendrarna har sina egna platser vid sidorna där de behövs. Flipper-båtarna har genomgångsmöjlighet och är konstruerad så att det är behändigt att röra sig i och lasta båten.

Spetsteknik i branschen.

Vårt samarbete med Mercury innebär att den tekniskt mest utvecklade motortekniken finns i Flipper-båtarna som standard till förmånligt pris. Detta garanterar sportiga köregenskaper och enkel service. Båten reagerar smidigt på gaspådrag, accelerationen är utmärkt i alla hastigheter. När detta dessutom sker med ett trevligt mjukt surr trivs även medpassagerarna.

Designed by Espen Thorup,
made in Finland

När konstruktionen är bra är hälften gjort. Och ännu mer. De nya Flipper-båtarna är designade av den norska båtdesignern Espen Thorup i kombination med det kunnande om konstruktion och tillverkning av båtar som Raimo Sonninen inhämtat under decennier. Flipper-båtarna tillverkas för hand i Finland.

Läs Flipper historia

Flipper 650 DC

Trots mindre dimensioner en fullfjädrad daycruiser som kombinerar ypperliga däcksutrymmen med sportiga köregenskaper. 650 DC segrade i testet i Vi Båtägares marsnummer 2013.

Närmare information

Flipper 700 DC

En elegant daycruiser med goda prestanda som du kan använda till oförglömliga dagsutflykter med familjen eller till längre veckoslutsfärder.

Närmare information

Flipper 800 DC

Stora dimensioner och sportigt utseende som håller vad den lovar. Programmets mest anslående daycruiser i premiumklassen med en rymlig soffgrupp där även ett större sällskaps trivs. De luftiga sovutrymmena gör båten till en utmärkt långfärdsbåt. Dimensioner och smidighet i ett elegant paket.

Närmare information